Start seizoenswandelingen 2021

We zijn wat later op gang gekomen door de maatregelen, maar de data voor de siezoenswandelingen voor 2021 zijn bekend. Onder leiding van een vooraanstaand natuurkenner trappen we op donderdag 5 augustus af met de Korstmossen-wandeling. We vertrekken stipt om 19u vanaf het Groene Huis in Park Schothorst. Tip: neem je vergrootglas mee, als je er een thuis hebt liggen.

Verder staan er nog twee IVN thema-wandelingen op het programma op woensdag 11 augustus en woensdag 8 september. Hiervoor starten we ook om 19u vanaf het Groene Huis. We kunnen voor de wandelingen 15 mensen meenemen. We zoeken tijdens de wandeling naar mooie en markante natuurplekken op, in en om landgoed Schothorst. Trek daarom goede schoenen aan. Het thema van dit jaar is ‘water’. Op 11 augustus lopen we de wandeling ‘Droge voeten op de Han’ (ecologische zone richting Hoogland). Hierbij wordt het een en ander over oude en nieuwe natuur verteld. Op 8 september lopen we ‘Hoog en droog op de akker’. Hierbij worden de vruchtbare gronden van vroeger aangehaald.

Op dinsdag 10 augustus en maandag 23 augustus lopen we onder leiding van gidsen van de Vogelwacht door park Schothorst en krijgen we leuke vogelweetjes te horen. Als we geluk hebben laten ook de IJsvogels bij het Emiclaer zich weer zien! Indien je zelf over een verrekijker beschikt, is het zeker slim om deze mee te nemen. Het maximum aantal deelnemers is 15 deelnemers. Ook deze wandelingen vertrekken om 19u vanaf het Groene Huis.

Tot slot hebben we op zondag 10 oktober een heuse paddenstoelen-wandeling gepland. Vertrek weer vanaf het Groene Huis, maar om 14 uur. Omdat de aanwezigheid van paddenstoelen afhankelijk is van het weer, vragen we je om je aan te melden met je contactgegevens via groeneraad@inschothorst.nl. Het kan namelijk zijn dat we de wandeling moeten verplaatsen als er geen of maar weinig paddenstoelen zijn op dat moment. Voor alle andere wandelingen is vooraf aanmelden niet nodig (je kan je vlak voor de wandeling aanmelden bij de gids).

GidsNaam WandelingDatumStartpuntDuurMaximum
Arie van den BremerOntdek korstmossen op landgoed SchothorstDo. 5 aug. 19:00uGroene Huis Schothorst2 uur10 pers.
VogelwachtVogels in Park SchothorstDi. 10 aug. 19:00u Groene Huis Schothorst 1.5 / 2 uur15 pers.
IVN NatuurgidsDroge voeten op de HamWo. 11 aug. 19:00u Groene Huis Schothorst 2 uur 15 pers.
VogelwachtVogels in Park Schothorst Ma. 23 aug. 19:00u Groene Huis Schothorst 1.5 / 2 uur15 pers.
IVN NatuurgidsHoog en droog op de akkerWo. 8 sept. 19:00u Groene Huis Schothorst 2 uur 15 pers.
IVN NatuurgidsPaddenstoelen in en om Park SchothorstZo. 10 okt. 14:00u*Groene Huis Schothorst 2 uur 8 pers. (aanmelden)
Schema seizoenswandelingen 2021

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: