Bunzing babies in Schothorst

Op 29 juli had een van de Groene Raad leden bijzonder bezoek in de tuin! Het bleek een nest Bunzing puppies te betreffen.

Ze hebben deze vrijdag in de directe omgeving van de tuin, gelegen op enkele straten van Park Schothorst af, doorgebracht. Na ontdekking door de katten des huizes (die daarna binnengehouden zijn) bleek dat ze zich verstopt hadden in een donker en beschut hoekje achterin de tuin. Af en toe werd er een uitstapje gemaakt om kikkers te vangen en de pootjes te strekken. Pas tegen zonsondergang, toen alles rustig was, kwamen er zo’n 4 á 6 kleintjes te voorschijn en hebben ze de avond dartelend door de tuin, buitelend over het gras en nieuwsgierig naar lage glazen ramen doorgebracht. Snel zijn er wat foto’s gemaakt maar door de omstandigheden en de snelheid van de moppies zijn deze helaas niet heel scherp.

Hoewel ze ontzettend schattige snoetjes hebben horen ze natuurlijk eigenlijk niet in een woonwijk thuis. Dat ze (ouders van) al ongeveer een week in de wijk aanwezig waren bleek uit een gewond konijn (waar het na een prijzig dierenartsbezoek al een stuk beter mee gaat) en uit de duivenkarkassen die op meerdere plekken in de omgeving te zien zijn.

Gelukkig waren ze de volgende ochtend weer uit de tuin vertrokken en hopelijk vindt de hele familie snel de weg naar het Park weer terug.

Bunzing puppies in Schothorst
Bunzing puppies in de tuin
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: